Contact: +31 10 442 1449

Werkplaats

Rem Service

Remblokken zijn zogenoemde slijtbare onderdelen op een auto en deze raken na een bepaald aantal kilometer op. Veel remblokken hebben tegenwoordig een indicator akoestische of dashboardmelding wanneer de remmen bijna op zijn. Als deze indicator er niet op zit, zullen de blokken wanneer ze op zijn, gaan schaven tegen de remschijf, wat duidelijk is te horen. Op dat moment is het metaal op metaal tijdens het remmen en dus zaak om ze zo snel mogelijk te vervangen.

Normaal gesproken worden te dunne remblokken opgemerkt tijden periodiek onderhouden of APK, en zou metaal op metaal niet voor moeten komen. Probeer dit ook voor te zijn, aangezien de remschijven er slechter van worden en tevens de remkracht sterk achteruit gaat, wat de veiligheid niet ten goede komt. Een van de eerste signalen is dat uw rempedaal en stuur trillen tijdens het remmen.

Daarom Remmen Service

Autoservice Essebaan kijkt tijdens de remmenservice naar de volgende punten:

  • Remschijven: goed onderhouden remblokken verkorten uw remweg aanzienlijk.
  • Remblokken: goede remblokken zorgen ervoor dat de remschijven en remvloeistof in goede conditie blijven.
  • Remvloeistof: remvloeistof brengt de kracht over van rempedaal naar de remmen. Om de remwerking te behouden, dient u de remvloeistof tijdig te vervangen.

Essebaan 16, 2908 LK

Capelle aan den IJssel

Telefoon:

+31 10 442 1449

08:30 - 18:00

Open